Първи гол на Балотели и победа на Пуул над Тотнъм


Н. Гавазов

Първи гол на Балотели и победа на Пуул над Тотнъм

Първият гол на Марио Балотели през този сезон във Висшата лига позволи на Ливърпул да постигне победа с 3:2 над Тотнъм, а заедно с това да се доближи на три точки до зоната на Шампионска лига. Както се очакваше, Даниел Стъридж зае мястото на Рахим Стърлинг в стартовия състав на мърсисайдци, а Лукас Лейва бе заменен от Лазар Маркович. "Шпорите" излязоха със същия отбор, който победи Арсенал през уикенда.

В самото начало на мача Фил Дауд предпочете да си затвори очите за това как вратарят на домакините Симон Миноле оплете краката на Хари Кейн, явно не достигайки до топката.

Съвсем скоро Ливърпул отвърна с две положения на Стъридж. Първо Даниел проби и стреля, а след това нанесе удар по отскочилата топка, но и Лорис се справи и при двете ситуации. Французинът обаче се оказа безсилен в 16-та минута, когато Маркович самостоятелно се придвижи напред и стреля с левия крак. Ударът не бе силен, но топката прескочи Уго за 1:0.

В 20-та минута Набил Бенталеб с чудовищен пас назад остави Стъридж лице в лице с Лорис и само намесата на Ерик Дайер не позволи втори гол.

Тотнъм нервничеше и не успяваше да задържа топката, но в 26-та минута падна ответното попадение. Гостите сътвориха многоходова атака минала през Ериксен и Ламела, който изведе по страхотен начин Хари Кейн, последва техничен удар от точката на дузпата и 1:1.

След половин час игра Ливърпул отново можеше да дръпне в резултата, но удар на Стивън Джерард от границата на наказателното поле бе блокиран от Ян Вертонген. Последва и удар на Хендерсън, но в аут. В 41-ата минута Хари Кейн бе изведен сам срещу Миньоле, но англичанинът се оказа в засада.

В 52-та минута "червените" спечелиха дузпа. Стъридж бе закачен от Дани Роуз и Фил Дауд след подсказване от страничния съдия постави топката на "бялата точка". Стивън Джерард спечели дуела с Лорис, макар че французинът хвана посоката - 2:1.

"Шпорите" веднага реагираха с опасен удар на Ламела, но Миноле спаси отбора си. В 61-та минута обаче равновесието бе възстановено. Ериксен стреля от пряк свободен удар, при което Миньоле изби, топката обаче попадна в Хари Кейн, който намери Муса Дембеле във вратарското поле и той вкара за 2:2.

След това темпото падна, престана и положенията за гол. Съдбата на мача бе решена в 83-та минута, когато победното попадение бе изработено от играчи, влезли като резерви. Адам Лалана стреля отдясно към вратарското поле, а Марио Балотели си постави крака за 3:2.

Така домакините умело доведоха мача до победа, а лондончани изпуснаха възможността да влязат в топ 4. Ливърпул пък продължава да се придвижва към групата на лидерите.

 

  Сподели
164