Арсенал с огромни усилия удържа победа над Лестър


Н. Гавазов

Арсенал с огромни усилия удържа победа над Лестър

Независимо на нервното второ полувреме, Арсенал успя да удържи победа в домашния си мач срещу Лестър - 2:1. Благодарение на този резултат хората на Арсен Венгер се изкачиха на четвъртото място във Висшата лига. Пропусналият последните два двубоя заради травма на бедрото Алекис Санчес се върна в титулярния състав и зае мястото на острие, а Оливие Жиру и Дани Уелебк се оказаха на пейката. Също така шанс получиха Томаш Росици и Тио Уолкът. Дебют за Лестър пък направи Роберт Хут.

Изненадващо, "лисиците" бяха много активни в началото. Рияд Марез направи добър пробив във 2-та минута, след което стреля, но ударът му бе блокиран от защитник на Арсенал. Марез стреля опасно и в 14-та минута, но в страни от вратата на Давид Оспина.

Домакините отговориха в 16-та минута, когато Месут Йозул изведе Уолкът сам срещу Марк Шварцер, но топката попадна в опитния страж.

Гостите стояха прилично на терена, но в 27-та минута допуснаха гол. Месут Йозил центрира от корнер в наказателното поле на Лестър, след което на първа греда Лоран Кошчиелни, изпуснат от Уес Морган, засече топката и я изпрати във вратата на Шварцър.

Отстъпвайки в резултата, "лисиците" вдигнаха оборотите и тръгнаха напред, но тогава дойде второто попадение на "артилеритистите". Шварцър отрази далечен удар на Санти Касорла, след което Уолкът посрещна отбитата топка и от въздуха я изпрати в десния ъгъл на вратата на Лестър.

В добавеното време на първата част Месут Йозил стреля от фаул, а топката премина на сантиметри от левия стълб на вратата на Шварцър.

След почивката гостите предложиха на своя противник откри футбол. Отначало домакините приеха, но след това се отпуснаха и закономерно допуснаха гол. В 61-та минута Андрия Крамарич бе изведен на добра позиция и стреля, но Давид Оспина успя да спаси, след което топката се върна в хърватина, който прехвърли колумбийския вратар, но от гол линията Кошчиелни успя да избие топката в корнер. След изпълнението на ъгловия удар се получи разбъркване в наказателното поле на Арсенал и топката се озова в непокрития Крамарич, който отблизо вкара във вратата на Оспина.

"Лисиците" почувстваха, че могат да спасят мача и овладяха инициативата. Отбраната на Арсенал пък постоянно се суетеше и допускаше грешки, което увеличи натиска.

В края на срещата Найджъл Пиърсън пусна всички свои нападатели, но Лестър не успя да избегне поражението, което остави тима на последното място в класирането.

 

  Сподели
106