Венгер: Тотнъм няма да ни отнеме мястото в топ 4


Н. Гавазов

Венгер: Тотнъм няма да ни отнеме мястото в топ 4

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е убеден, че отборът ще успее да завоюва виза за Шампионска лига, независимо от съботното поражение от Тотнъм. Тогава "артилеристите" загубиха с 2:1 от историческия си съперник и се смъкнаха на шесто място в таблицата за класиране. Венгер е убеден, че всичко ще се реши от стабилността и опита, а не от отделните двубои, макар и толкова важни като този на "Уайт Харт Лейн".

Наистина, опитът на "артилеристите" в борбата за топ 4 е огромен. От друга страна, Арсенал сега има 13 точки по-малко, отколкото на същия стадии през миналия сезон и съществува голям риск отборът да остане без Шампионска лига.

"Борбата ще е упорита, но важното е да се справим с това. Всичко зависи от това кой отбор ще е стабилен. В миналото демонстрирахме, че сме способни да издържим на подобен натиск и може да го направим. Опитът играе важна роля, а го имаме", заяви Венгер.

"Няма и една година, през която класирането ни за Шампионска лига да е било гарантирано. Били сме под заплаха до последния мач, но винаги сме се справяли. Имаме добра възможност да покажем, че сме достатъчно силни, за да се справим, напълно съм убеден, че притежаваме майсторството за това. Вижте, имате ли други въпроси за утрешния мач? Не смятам да коментираме темата за класирането ни за Шампионска лига. Сега трябва да мислим за утрешната среща", добави французинът.

 

  Сподели
166