Моуриньо: Не ме интересуват засечките на другите


Н. Гавазов

Моуриньо: Не ме интересуват засечките на другите

След победата като гост над Астън Вила с резултат 2:1, наставникът на Челси Жозе Моуриньо изрази своите симпатии към съперника. В събота португалецът за първи път в кариерата си покори "Вила Парк". Този успех обаче дойде много трудно и Жозе отдава дължимото на съперника, а също така благодари на реферите за добре свършената работа.

"Харесва ми Астън Вила. Те имат добри играчи. Трудно ми е да повярвам, че се намират там, където са сега. Исках да ги анализирам не от гледна точка на спечелените точки или пропуснатите голове, а от това, каква е класата на играчите. Това бе много труден мач, на този стадион е трудно да се играе. Реферът бе много, много добър. Много добър от гледна точка на това, как той контролираше емоциите на играта", заяви Моуриньо.

"Рано или късно Астън Вила трябваше да вкара и те вкараха. Имат толкова добри играчи, тичащи футболисти от атакуващ план. След почивката пуснаха Бентеке, а зад него се разположиха Коул, Хил и Синклеър, а тази тройка е добра в изграждането на играта. Трудно се играе срещу тях и поради това тази победа е важна за нас", добави португалецът.

"Това бе поредното препятствие в шампионската надпревара, но пред нас ще има още много. Само в едно първенство в Европа е възможно отбор от дъното да усложни живота на лидера. харесва ми, че Сити загуби точки, но това не ме вълнова. Никога не разчитам на засечките на другите. Трябва да мислим за себе си и да се концентрираме върху своите двубои", завърши Моуриньо.

 

  Сподели
74