Куман се надява на ангажираността на конкурентите


Н. Гавазов

Куман се надява на ангажираността на конкурентите

Мениджърът на Саутхемптън Роналд Куман се надява, че ангажираността на конкурентите в европейските клубни турнири ще позволи на "светците" да получат преимущество в борбата за виза в Шампионска лига. Към момента отборът заема четвърто място в класирането на Висшата лига и за разлика от Арсенал, Тотнъм и Ливърпул не участва в евротурнирите. Куман се надява, че това ще помогне на отбора му в остатъка от сезона.

"Ние не участваме в турнири за купите, не участваме в еротурнирите и това е нашето предимство. Мисля, че на конкурентите ще им е трудно, тъй като допълнителното натоварване неизбежно води след себе си травми и умора на играчите. Всичко зависи не само от нас - останалите отбори също показват добър футбол. Но мисля, че ако продължаваме в този дух, ако продължаваме да вярваме в себе си, то всичко ще се получи", заяви Куман.

"Разбира се, искаме да пробием в Европа, но не сме притиснати до стената от нашия президент. Не, нещата при нас стоят по-различно. Нашите конкуренти имат опит в борбата за трофеи и места в евротурнирите, докато ние нямаме. Това е голямо изпитание за нас, но успеем ли да запазим високите си позиции няколко седмици преди финала, аз мисля, че автоматично ще наберем този опит", добави специалистът.

 

  Сподели
98