Невил е впечатлен от Белерин


Н. Гавазов

Невил е впечатлен от Белерин

Телевизионният експерт Гари Невил призна, че е впечатлен от играта на десния защитник на Арсенал Ектор Белерин. Невил, който навремето като играч на Манчестър Юнайтед играеше именно на тази позиция, смята, че 19-годишният испанец е постигнал огромен прогрес от времето, когато в мача с Борусия Дортмунд от Шампионска лига бе за първи път хвърлен в по-сериозен бой.

Неотдавнашните травми на Матийо Дебюши и заболяването на Калъм Чембърс позволиха на Белерин да се завърне в стартовия състав и сега Невил наблюдава съвсем друг играч.

"Наблюдавах завръщането му в отбра в срещата с Манчестър Сити и след това срещу Астън Вила и според мен, Белерин изглеждаше съвсем друг. През септември го хвърлиха в боя и тогава му бе трудно. Струваше ми се, че е много рано. В друг голям мач, срещу Манчестър Сити, той получи възможност да се върне и предизвика забележително впечатление", заяви Невил.

"Първото, на което обръщаш внимание е има ли скорост? Казаха ми, че е подобрил скоростта не само на Уолкът, но и на Анри на дистанция 40 метра. Той е бърз като мълния. С такива показатели твоите шансове да се представиш добре на тази позиция стават много големи. През уикенда Белерин е изправен пред изпитанието да се справи с Кристиан Ериксен, който ще се опита да му създаде огромни проблеми. Но той ще получи място в стартовия състав и е забележително, че такъв млад играч получава възможност да се развива", завършва експертът.

 

  Сподели
83