Ван Гаал: Не получихме поне десет дузпи


Н. Гавазов

Ван Гаал: Не получихме поне десет дузпи

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал е на мнение, че през сегашния сезон отборът не е получил поне 10 дузпи заради грешки на реферите. В хода на сегашната кампания много мениджъри се оплакват от работата на съдиите, но всичко това бледнее с нивото на несправедливост, което, както смята Луис ван Гаал, реферите демонстрират по отношение на Юнайтед.

От 20 отбора във Висшата лига само "червените дяволи" и Астън Вила не са получили правото да изпълняват 11-метрови наказателни удари.

"Видяхте много спорни положения в наказателното поле, при които не получихме дузпи. Мога да изброя минимум 10 такива ситуации, поради което не съм съгласен с предположенията, че създаваме малко опасности пред чуждата врата. Изненадан съм, но винаги реферите решават и когато те решат да не отсъдят дузпа, значи няма такава. Никога не говоря за реферите, защото това е част от играта, а аз не мога да им влия, но вие би трябвало да ги попитате, защо не получаваме дузпи", заяви Ван Гаал.

"В последните си мачове не успяхме да зарадваме феновете с голямо количество голове. Попаденията са много важно нещо, това доставя на феновете голямо удоволствие. Поради това, когато вкарваме недостатъчно, привържениците ни не могат да се наслаждават на играта", каза още холандецът.

"Имаме голямо количество играчи, които е приятно да гледаш и не мисля, че не сме достатъчно привлекателни. Но трябва да започнем да вкарваме повече голове, особено в сравнение с последните мачове. Ние трябва да подобрим своята организация в атака. Завършването на ситуациите е най-важното нещо, защото в крайна сметка накрая се броят само головете", завършва Ван Гаал.

 

  Сподели
20