Роджърс: Трябва да излезем и да играем без страх


Н. Гавазов

Роджърс: Трябва да излезем и да играем без страх

Нападателят на Ливърпул Даниел Стъридж се намира с отбора в Лондон за срещата-реванш от полуфиналите на Купата на лигата с Челси, но едва ли ще вземе участие в мача. Впрочем, мениджърът Брендън Роджърс призова своите играчи да проявят безстрашие. Специалистът е пълен с увереност, че отборът е способен да спечели място на "Уембли" и без Стъридж. За целта е необходимо "червените" да покажат своята игра и от нищо да не се страхуват.

"Трябва да излезем ида не проявяваме страх. Разбира се,уважаваме съперника си, защото това е един много добър отбор, но няма от какво да се страхуваме в този мач. Сегашната ситуация е много добра за нашия тим. Добре играем, добре работим и знаем, че сме способни да победим, а това е по-важно от всичко друго", заяви Роджърс.

"Победата дава увереност. На "Стамфорд Бридж" винаги се играе трудно. Ако погледнете статистиката ни за последните години там, тя не е великолепна, но този факт е без значение за предстоящия мач. Подхождаме към двубоя след много добра в първата среща, която трябваше да спечелим. Всеки, който е гледал мача си мисли, че можехме да спечелим с 3:1 или 4:1. Не направихме това, а сега всичко зависи от един двубой, но знаем, че със своята настойчивост и скорост сме способни да създадем проблеми на всеки съперник", добави мениджърът,

"Важно е да победим на "Стамфорд Бридж", защото това е последната крачка към "Уембли" и ако направим всичко както трябва, няма по-добра награда от победа на финала. Но първо трябва да стигне до там. Определено, резултатът им през уикенда не ни помага. Те ще са много мотивирани, ще искат да поправят нещата, но дълбоко в съзнанието си ще имат мисли, че може да водят с 2:0, а накрая да загубят. В това се състои тяхното безпокойство", завършва Роджърс.

 

  Сподели
159