Фабрегас: Арсенал, Арсенал, Арсенал и след това Дрогба вкарва гол


Н. Гавазов

Фабрегас: Арсенал, Арсенал, Арсенал и след това Дрогба вкарва гол

В навечерието на срещата-реванш от полуфиналите за Купата на Лигата полузащитникът на Челси Сеск Фабрегас призна, че има голямо желание да спечели този трофей, който така и не успя да спечели по време на престоя си в Арсенал. Заедно със своя бивш отбор испанецът два пъти се добра до финал в Купата на Лигата, но и двата пъти изпита разочарование, включително и през 2007 година, когато "артилеристите" отстъпиха на Челси. Сеск се надява, че този път, заедно със "сините", той ще завоюва трофея.

"Ние наистина се наслаждаваме на това как играем, помагаме си един на друг, а това е приятно да се наблюдава. Но хората няма да ни помнят дълго, ако не спечелим Висшата лига или нещо друго, поради това трябва да сме убедени, че ще се сражаваме до край. Купата на Лигата е първият трофей през сезона, поради това на теб ти се иска да го спечелиш. Искаме да сме на финала, поради това ще се стараем с всички сили и се надяваме, че това ще е много добра вечер за нас", заяви Фабрегас.

"В Арсенал в голяма част от мачовете с Челси играхме по-добре от тях, но винаги губехме. Винаги съм казвал едно и също. Арсенал, Арсенал, Арсенал, след това един дълъг пас или наказателен удар и Дрогба вкарва гол. Всеки път едно и също", заяви Фабрегас.

"От гледна точка на печеленето на трофеи, разбира се, аз чувствах, че ние в Арсенал можехме да постигнем повече, защото ние участвахме във финали и полуфинали, и в много от случаите бяхме близо до спечелването им. Разбира се, в дълбочината на душата си то съжаляваш, че не си спечелил. Нуждаеш се от дрейф. Винаги съм чувствал, че в Челси го има. Виждаш в Челси отбора, който трябва да печели трофеи. Същото е и с Барселона", каза още испанецът.

"За да станем по-добри и да постигаме успехи всеки път когато играеш в Европа или се сражаваш за спечелване на Висшата лига в последните мачове от сезона, ти имаш нужда от този дрейф и от силен дух", завършва Фабрегас.

 

  Сподели
76