Ван Перси не е уверен в своето бъдеще


Н. Гавазов

Ван Перси не е уверен в своето бъдеще

Нападателят на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси изрази съмненията си относно своите перспективи в клуба и неудовлетвореността си от своите резултати през сегашния сезон. Контрактът на 31-годишния холандец изтича в края на следващия сезон и Робин все още не знае, дали той ще остане на "Олд Трафорд" за по-дълъг срок. Едновременно с това Робин признава, че приносът му в играта на отбора е недостатъчен.

"Това зависи от мен. Oставам тук за следващите 18 месеца. Точно така. Не мога да предвидя бъдещето. Не знам какво ще се случи след това. Ние трябва да почакаме, а след това ще се разбере", заяви Ван Перси.

"Ясно е, че не вкарваме достатъчно количество голове, включително и аз. Трябва да бъда честен. Но, ако вие погледнете статистиката, аз имам положения във всеки един мач. Това ме прави щастлив. Имам по едно, две, а понякога три положения. Ако, например, вземем двубоя с Кеймбридж, то аз не мисля, че мога да обвинявам Ди Мария за забележителния му пас или себе си за това, как стрелях. Убеден съм, че ако продължаваме работата в този дух да създаваме положения и ако нападателите се възползват от някои от тези положения, тогава ще имаме шансове отново да започнем да вкарваме", каза още холандецът.

"Мисля, че всеки в отбора носи отговорност. Всеки чувства отговорността. Аз също. През тази година проведох около 20 мача и вкарах осем гола. Не съм щастлив с това. Искам да вкарвам повече. Ще правя всичко възможно на ежедневните тренировки и по време на двубоите, аз ще продължавам да върша това, което правя през последните десет години, за да вкарвам тези голове. Те правят щастливи много хора, включително и мен", завършва Робин.

 

  Сподели
120