Роджърс няма да рискува здравето на Стъридж


Н. Гавазов

Роджърс няма да рискува здравето на Стъридж

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви, че няма да рискува здравето на нападателя Даниел Стъридж и очаква момента когато играчът набере оптимална форма. В неделя 25-годишният Стъридж, пропускайки почти целия сезон заради многобройни травми, възобнови тренировки в общата група.

Със завръщането на Даниел "червените" свързват големи надежди за останалата част от кампанията, тъй като другите двама нападателя - Рики Ламбърт и Марио Балотели - изобщо не впечатляват.

Въпреки това, Роджърс не възнамерява да рискува здравето на англичанина и ще го включи в заявка за близкия мач едва когато се убеди, че Стъридж наистина е готов да играе.

"Няма никакъв смисъл да бързаме със завръщането на Даниел, без значение колко е важна следващата ни среща и по-следващата. Останалите ни футболисти показаха, че могат да се справят със своята работа, поради това не, няма да рискуваме. Разбира се, той иска да участва в колкото се може повече двубои до края на сезона, но нека останем реалисти, нека бъдем по-внимателни. Ние трябва да се убедим, че той е готов да играе в продължителен отрязък от време", заяви Роджърс.

"Предстои ни голям мач (срещу Челси), но ние показахме, че може да се справим без него. Ако той добре се чувства, тогава, разбира се, ще преценим възможността да го включим в състава. Но това също така е голям риск, така че ще внимаваме", добави специалистът.

 

  Сподели
101