Скоулс намери слаби страни в играта на Стърлинг


Н. Гавазов

Скоулс намери слаби страни в играта на Стърлинг

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс е на мнение, че слабото място в играта на полузащитника на Ливърпул Рахим Стърлинг е неговия удар. Независимо на младата си възраст, Стърлинг е един от лидерите на мърсисайдци и изгряваща звезда на английския футбол. Скоулс обаче е на мнение, че играта на Рахим не е лишена от пропуски.

"Това момче много добре работи с топката, той притежава великолепна скорост, предпочита да се движи директно към врата, а това е ценен актив за играч от неговото амплоа. В същото време той разбира, че му е нужно да вкарва, за да се изкачи на ново ниво", заяви Скоулс.

"Всеки път когато гледам играта му, аз виждам, че той има проблем с удара. Не стреля с топката по най-добрия начин, а когато дълго играеш на най-високо ниво, ти започваш да забелязваш малки,но все пак съществени различия в техниката на изпълнение на ударите в играчите от световна класа. Най-добрите от тези, с които аз играх бяха Дейвди Бекъм. Той идеално стреляше с топката, Рууни също умее да прави това, а също така Джерард, Карик, Кроос, Модрич. Ударът е слабото място на Стърлинг, допълва Пол.

 

  Сподели
74