Пуул ще се опита да задържи Глен Джонсън


Н. Гавазов

Пуул ще се опита да задържи Глен Джонсън

Ливърпул реши да предприеме опит да задържи десния защитник Глен Джонсън, чиито контракт с мърсисайдския клуб изтича в края на сезона. В момента Глен има прави да води преговори с други клубове - като, например с Рома, който вече бе определен като главен претендент за англичанина.

По-рано през сезона в пресата се появи информация, че Ливърпул не възнамерява да продължава сътрудничеството си със защитника, в чиито игра липсва прогрес, но въпреки това продължава да получава по 120 000 паунда на седмица.

Изглежда обаче, че Брендън Роджърс промени ситуацията след като Стивън Джерард обяви за решението си да напусне клуба след края на сезона - наставникът на "червените" не желае да губи още един опитен футболист.

"Много се надявам, че той ще остане. Искаме да запазим такива играчи като Глен, искаме да съхраним и Лукас. Нямам никакво отношение към тези сделки. В клуба има определена структура. Айър великолепно си изпълнява задълженията, великолепно се договора със собствениците за това какво се иска и от какво имаме нужда", заяви Роджърс.

"Всеки играч иска да се обезопаси и да реши такива въпроси. Ако Глен се огледа, той ще види, че се намира в един от най-големите клубове в света, в отбор, който се развива и расте. Той иска да е част от това. Мисля, че повече е щастлив да се работи над решение, което ще му позволи да остане. Той обожава да бъде тук. Обожава начина ни на работа и това, как се трудим и играем. Той вече не е онзи тероризираш защитник както преди шест-седем години, но той си е класен футболист с богат опит. Той е един от тези, които ще се опитаме да запазим. Надявам се, че агентът и ръководството на клуба ще успеят да се договорят", добави специалистът.

 

  Сподели
100