Мидълсбро изхвърли Ман Сити от ФА Къп


И. Ангелов

Мидълсбро изхвърли Ман Сити от ФА Къп

Манчестър Сити прие Мидълсбро в среща от четвъртия кръг на най-старото футболно състезание - ФА Къп. Днес гостите си припомниха последната си среща във Висшата лига преди изпадането им от елита, когато победиха именно "гражданите", макар днес това да стана само с 2:0. 

В първата част всичко се разви очаквано - Сити доминираше във владението и атакуваше, но чак във втората половина от полувремето започна наистина да притиска опонента. В тези моменти на няколко пъти се прояви вратарят Томас, който остави своите в мача. 

В 53-ата минута гостите сервираха изненадата, когато в една контра Боро реализира просто чрез упоритостта си - най-вече чрез Абдома и Патрик Бамфорд, които на два пъти не се отказаха да гонят загубени топки и това се отрази в попадение за Мидълсбро - 1:0.

В 63-ата минута можеше да се достигне и до втори гол, когато Абдома излезе сам срещу Кабалеро и не успя с опита за прехвърляне. Последваха още силни минути за гостите. Чак към края и след появата на супер-резервата Лампард Сити започна да владее - а това се отрази и в опасности пред противниковата врата.

В 89-ата минута Лампард стреля от типичната си позиция, но топката се отклони и намери гредата на вратата, а след 4 минутно продължение ситуацията на "гражданите" стана по-лоша, защото при нова контра резервата Кике матира Кабалеро за 2:0.

  Сподели
104