Челси и Ливърпул равни на Анфийлд


И. Ангелов

Челси и Ливърпул равни на Анфийлд

Ливърпул прие Челси за полу-финалната среща от Капитал Уан Къп днес, като на "Анфийлд" домакините изоставаха до почивката, макар да играеха по-добре, и трябваше във втората част да се върнат до равенство 1:1. Така тези отбори ще се срещнат отново на "Стамфорд Бридж" за определяне на финалиста в състезанието.

Началото бе добро за домакините и Куртоа бе подложен на напрежение за Челси. Джерард контролираше играта в тези моменти и бе близо до гол след страховит удар в 16-ата минута. Само минута след това обаче той изпълни лошо корнер, гостите бързо контраатакуваха и Фабрегас бе повален от Чан в наказателното поле на опонента за дузпа.

Азар матира Миноле за 1:0 от бялата точка.

В 29-ата минута Ливърпул отново бе близо до гол чрез Чан и Стърлинг. В крайна сметка тази част свърши с превес в резултата за "сините".

Втората част започна огледално на първата, като Ливърпул бе притиснат в началото, а в 59-ата минута стигна до гол. Тук Стърлинг тръгна в атака, премина през Матич, Микел и Кейхил, след което стреля от позиция в наказателното поле за 1:1.

В 67-ата минута Джерард нацели гредата, малко след което бе и заменен от Лалана. В 75-ата минута Хендерсън и Стърлинг затрудниха Куртоа с нови две положения. В крайна сметка повече голове нямаше.

  Сподели
87