Венгер: Трудно е да купиш защитник през януари


Н. Гавазов

Венгер: Трудно е да купиш защитник през януари

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че ще е прекалено рисковано, ако не закупи защитник през януари. Още на старта на сезона отбраната на "артилеристите" се смята за едно от най-слабите звена на тима - мениджърът започна кампанията само с шестима защитника. През последните месеци Арсенал изпитваше проблеми с отбраната, а неотдавна задълго се лиши от услугите на Матийо Дебюши.

Арсен разбира, че е длъжен да купи бранител. В същото време наставникът на лондончани признава, че това е много трудна задача.

"Не съм единственият, който работи над това. Това не е супермаркет, където може да отидеш и да си закупиш защитник, този пазар е силно ограничен, ограничено е количеството на играчите, които могат да подсилят десетте най-добри отбора в Европа. Такива играчи не са много и това се отнася за всички. Разбира се, ние сме много привлекателни, но ако бе толкова лесно, досега щяхме да го направим", заяви Венгер.

"Дали сме способни да се справим без защитник? Да, способни сме, защото имаме Чембърс, Мертезакер, Кошчелни. Но сега загубихме Дебюши, който можеше да играе централен защитник, Монреал, който също можеше и ако още един-двама се контузят, тогава ще се получи проблем. Това е рисковано, прекалено е рисковано", добавя специалистът.

"Разбира се, отправихме питания, но след това възниква второ препятствие - кой иска да си продава своите най-добри играчи, особено централни защитници, по средата на сезона? Те ни казват: "Добре, върнете се през юни-юли и може би тогава ще се съгласим", каза още Венгер.

 

  Сподели
94