Савидж: Юнайтед трябва да подпише с Фалкао и де не продължава с Ван Перси


Н. Гавазов

Савидж: Юнайтед трябва да подпише с Фалкао и де не продължава с Ван Перси

Аналитикът на ВВС Роби Савидж сподели мнение, че Манчестър Юнайтед е трябвало да закупи футболиста Радамел Фалкао от Монако и да го направи основен нападател на отбора.

"Разбира се, Фалкао струва скъпо. Неговата заплата е 265 000 паунда на седмица, ако Юнайтед пък иска да го закупи, ще трябва да заплати 43.5 милиона паунда. Формата и историята му предизвикват безпокойство, но все пак аз бих го запазил. Ако Фалкао преодолее последствията от травмата на коляното, вън от съмнение е, че това е нападател от световна класа", заяви Савидж.

"Но аз въобще не мисля, че той ще остане в отбора. Това се разбра ясно когато той не попадна в заявката за мача със Саутхемптън. Според мен, това бе грешка. За да има полза от Фалкао, той трябва редовно да играе. Ако се включва в ротациите, няма никакъв смисъл да се подписва с него пълноценен контракт. Що се отнася до Ван Перси, това е легенда на Висшата лига. Но когато договорът му изтече през 2016 година, той ще бъде на 33 години. И отчитайки позицията, на която играе, възрастта е сериозен фактор. На мястото на Юнайтед бих го оставил в отбора, но когато контрактът му изтече, неговите най-добри години ще са назад", каза още експертът.

 

  Сподели
26