Коща: Целта ми не е да стана голмайстор, а шампион


Н. Гавазов

Коща: Целта ми не е да стана голмайстор, а шампион

Нападателят на Челси Диего Коща сподели мнението си за своето представяне от началото на сезона и за отбора. Както е известно, испанецът пристигна на "Стамфод Бридж" през лятото и бързо адаптирайки се към отбора, той се превърна във важна част от състава на Жозе Моуриньо, помагайки на "сините" да бъдат лидери в класирането на Висшата лига.

"За нападателите се съди по головете им. 15 гола - това е добър рубеж, но аз се надявам да подобря този показател, но по-важното е, че отборът постига победи. Хубаво би било да стана голмайстор, но когато пристигнах в Челси, аз си поставих за цел да стана шампион", заяви Коща.

"Винаги съм играл повече зад пределите на наказателното поле, помагал съм на отбора в атака. Мисля, че умението да се оказвам в наказателното поле в нужното време и в нужната точка - това е в резултат на усърдната работа в хода на мача. Може би сега аз действам повече вътре в наказателното поле", каза още нападателят.

"По отношение на организацията в Челси - това е един от най-добрите клубове в света. Всички ме приеха много добре, тук има много бразилци и испанци, а персоналът е истински дружелюбен. Хубаво е, когато в съблекалнята преобладават позитивни настроения и момчета с чувство на хумор. Става дума не само за мен, Дрогба и Азар също са много весели", завършва Диего.

 

  Сподели
139