Пелегрини трябва да изключи играч от заявката за ШЛ


Н. Гавазов

Пелегрини трябва да изключи играч от заявката за ШЛ

След привличането на нападателя Вилфрид Бони мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини ще трябва да изключи един от футболистите си от заявката за Шампионска лига. В сряда шампионите на Висшата лига потвърдиха покупката на 26-годишния Бони за 28 милиона паунда. Няма никакви съмнения, че Вилфрид ще попадне в заявката на "гражданите" за осминафиналите на Шампионска лига, където съперник е Барселона.

Заедно с това, някои от футболистите ще трябва да освободи място за африканеца, тъй като заради санкциите на УЕФА "гражданите" имат право само на 16 чужденци в Шампионска лига. Именно поради тази причина Алваро Негредо напусна "Етихад" и отиде да играе под наем във Валенсия.

Предполага се, че от заявката ще бъде изключен някои от четиримата Вли Кабайеро, Бакари Саня, Александър Коларов и Стефан Йоветич. Всеки един от тези футболисти не е част от титулярния състав на Пелегрини.

Отчитайки, че в мачовете от Шампионска лига Сити предпочита да играе с един нападател, а Йоветич има склонност към травми, напълно е възможно излишният играч да бъде Стефан. В същото време Пелегрини не планира да се разделя с черногореца, информирайки го, че до края на сезона ще разчита на всичките си четирима нападатели.

 

  Сподели
113