Артета получи рецидив, Дебюши се нуждае от операция


Н. Гавазов

Артета получи рецидив, Дебюши се нуждае от операция

Капитанът на Арсенал Микел Артета ще проведе в лазарета повече време, отколкото първоначално се предполагаше. Докторите на лондонския клуб не могат да определят точните срокове за възстановяване на играча и единствено се ограничават да кажат, че процесът "ще отнеме много време". Благополучно продължавайки договора си с Арсенал през ноември, през същия месец Микел - за трети път от началото на сезона - увреди прасеца. Това се случи в победната среща от Шампионска лига с Борусия Дортмунд (2:0).

Тогава мениджърът Арсен Венгер заяви, че капитанът ще се завърне след две-три седмици. Този срок обаче отдавна премина, а ситуацията с Артета остава тежка. В хода на своето възстановяване Микел получи рецидив на травма на глезена.

Впрочем, това не е единствената печална новина от лагера на "артилеристите". Според съобщения в британския печат, Матийо Дебюши продължава с консултациите със специалисти по повод травмата на рамото, която получи в срещата със Стоук през уикенда. Всичко сочи, че французинът се нуждае от операция.

Ако се стигне до такава, Дебюши, който по-рано през сезона пропусна три месеца заради травма на глезена, рискува отново да остане извън терените за същия период. Предполага се, че до края на тази седмица ще бъде произнесена присъдата на докторите.

 

  Сподели
122