Венгер: Навремето пушех и продавах цигари (видео)


Н. Гавазов

Венгер: Навремето пушех и продавах цигари (видео)

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер, коментирайки инцидента с вратаря Войчех Шчесни, призна, че навремето сам е пушил и дори е продавал цигари. Както е известно, за пушене след загубения мач срещу Саутхемптън от Висшата лига Шчесни бе глобен с 20 000 паунда. Венгер обаче не възнамерява да наказва своя подчинен, пращайки го сред резервите или в младежкия отбор (според Daily Mail), тъй като употребата на тютюневи изделия не е толкова голямо провинение и много по-важно е как ти играеш.

"Израснах в пъб. От дима не се виждаше прозореца, а на млади години продавах и цигари. По време на службата си в армията аз пораснах, но в края на месеца ни плащаха с цигари. Това ни провокира да пушим. Като малко момче пораснах сред пушачи и самият аз пуших когато станах треньор. Веднъж по френската телевизия ме показаха как седя на пейката и пуша. Даже не се познах. Помня, че по това време Марчело Липи в Ювентус пушеше през целия мач. Разбира се, това бе от стреса", заяви Венгер.

"Убеден съм, че някои атлети от топ ниво, които пушат, не са добър пример. Зависи от това колко много пушиш. По-добре е въобще да не пушиш. Това е вечна тема за разговор, когато си пример за подражание, но в края на краищата хората искат да видят добра игра на терена", добави французинът.

"Войчех е сериозно момче. Той много порасна. Тези играчи напуснаха семейството си на 15-годишна възраст и израснаха. Те притежават специални характеристики и качества, поради това аз не виждам проблем. Хората са хора, със своите силни и слаби страни. Той допусна грешка. Няма да е първият, нито последният", завършва Венгер.

ВИДЕО

 

  Сподели
172