Юнайтед подписа договор с Валдес


Н. Гавазов

Юнайтед подписа договор с Валдес

Манчестър Юнайтед обяви за сключване на 18-месечен договор с вратаря Виктор Валдес, който тренира с "червените дяволи" през последните три месеца. След като напусна родната Барселона през лятото на миналата година Валдес получи статут на свободен агент, но заради скъсани връзки на коляното така и не успя да си намери нов клуб в пределите на трансферния прозорец.

В кря на октомври на помощ на 32-годишния страж дойде Манчестър Юнайтед. Мениджърът Луис ван Гаал предложи на Виктор да тренира заедно с отбора докато испанецът набере оптимална форма. През декември се изясни, че Юнайтед желае да сключи с Валдес пълноценен договор. Днес страните изгладиха всички формалности на сделката и Виктор подписа с "червените дяволи" съглашение за година и половина, предвиждащо възможност за продължаване на договора с още 12 месеца.

"За мен е голяма чест да подпиша с Манчестър Юнайтед. Бих искал да благодаря на Луис Ван Гаал и клуба, че ми позволиха да тренирам с отбора и да се възстановя от контузия. За краткото ми време тук, разбрах, че това е един много специален клуб. Работил съм с Ван Гаал в престоя ми в Барселона и да работя с него тук, в Манчестър, е като сбъднат сън", заяви Валдес, цитиран от официалния сайт на клуба.

 

  Сподели
24