Сити е близо до подписа на голмайстора на Висшата лига за 2014-та


Н. Гавазов

Сити е близо до подписа на голмайстора на Висшата лига за 2014-та

Манчестър Сити постигна голям прогрес в преговорите за привличането на нападателя на Суонзи Вилфрид Бони, като някои източници дори твърдят, че "гражданите" са съгласували сделката. Според Sky Sports, двата клуба продължават да обсъждат размера на компенсацията и са близо до договореност.
Суонзи ще получи много повече от 19 милиона паунда, които бяха указани в предишния договор на Бони.

Daily Mirror обаче твърди, че сделката вече е факт - Бони преминава на "Етихад" за 30 милиона паунда и ще получи 4-годишен договор с шампиона на Висшата лига, както и заплата от 100 000 паунда на седмица.

Днес стана известно, че Бони е поискал от ръководството на Суознзи да бъде продаден, тъй като желае да играе в отбор, който участва в Шампионска лига. "Лебедите" от своя страна не са против раздяла със своя голмайстор, но само при добри финансови условия.

Напомняме, че 26-годишният Бони, който е съотборник на полузащитника на "гражданите" Яя Туре в националния тим на Кот д'Ивоар, е най-резултатният играч във Висшата лига за 2014 година с 20 отбелязани гола. В момента нападателят се намира в зашеметяваща форма, отличавайки се в 14 мача.

 

  Сподели
126