Роджърс иска готова звезда на мястото на Джерард


Н. Гавазов

Роджърс иска готова звезда на мястото на Джерард

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс призова ръководството на клуба да привлече готова звезда на мястото на Стивън Джерард. През миналото лято наставникът на "червените" инвестира немалко средства в млади и перспективни играчи, но в края на сегашния сезон от "Анфийлд" ще си тръгне най-опитният и известен футболист. Брендън иска на негово място да дойде зрял майстор.

"Моделът на този клуб е такъв, че собствениците искат да привличат млади играчи, да ги развиват и да правят от тях футболисти от световна величина. Разбира се, този процес може да бъде по-труден и дълъг. Голяма част от нашия отбор са млади играчи, но няма никакви съмнения, че понякога, когато искаш да направиш определени крачки напред, ти се нуждаеш от готови играчи. Убеден съм, че собствениците ща обърнат внимание на това. Те знаят, че не всеки играч трябва да бъде млад и развиващ се", заяви Роджърс.

"Ако искаш да прогресираш, трябва да го направиш. Разбира се, това е трудна задача, тъй като говорим за замяната на един от водещите играчи в световния футбол за последните 10-15 години. Но това се случва с всички велики футболисти. Всеки голям футболен клуб трябва да търси следващата звезда", каза още специалистът.

 

  Сподели
79