Челси победи категорично Уотфорд


И. Ангелов

Челси победи категорично Уотфорд

Челси прие Уотфорд в среща от третия кръг на най-стария футболен турнир - ФА Къп, като на "Стамфорд Бридж" днес домакините надделяха над своя съперник с 3:0. И трите попадения паднаха след почивката и станаха дело на Вилиан, Лоик Реми и Кърт Зума.

В първото полувреме и двата отбора не предложиха най-добрия футбол. Домакините доминираха във владението, но почти не създаваха опасности за опонента. На почивката Вилиан и Диего Коста се появиха на мястото на Оскар и Андре Шюрле. 

В 56-ата минута Чех трябваше да покаже изключително спасяване при един отклонен удар и опази мрежата си. Само минута след това Реми намери Вилиан на границата на наказателното поле на Уотфорд, той овладя и фалцира топката в далечния ъгъл за 1:0.

В 70-ата минута Реми вкара за 2:0, когато Коста стреля мощно към вратата, топката нацели ръката на Катхарт, а след това Реми добави за попадението, докато няколко от колегите му претендираха за дузпа. 2 минути след това резултатът стана класически, когато Зума вкара с глава при подаване на Азпиликуета.

В 85-ата минута с четвъртото попадение се размина Коста, който нацели гредата при пряк-свободен удар. 

  Сподели
83