Юнайтед взе измъчена победа в Йовил


И. Ангелов

Юнайтед взе измъчена победа в Йовил

Йовил Таун прие Манчестър Юнайтед в среща от третия кръг на ФА Къп днес, като домакините се противопоставиха много добре на голяма част от титулярната постройка на "червените дяволи". На практика само отбраната не бе в типичния си състав за Ван Гаал, а срещата завърши при победа на Юнайтед с 2:0.

В първото полувреме Юнайтед владееше повече топката, но в атака не създаваше нищо. Това се дължеше и на добрите действия на момчетата на Гари Джонсън в защита, коите не се свеняха да пробват и Давид Де Хеа на моменти.

На почивката за Юнайтед се появиха Хуан Мата и Джони Евънс за Рафаел и Люк Шоу, а скоро и Ди Мария направи завръщането си от контузия, заменяйки Фалкао. 

В 55-ата минута домакините трябваше да открият резултата, когато Муур излезе в ситуация сам срещу Де Геа и сбърка. В 64-ата минута Андер Ерера вкара за 1:0, когато при сбъркан пас на Флетчър топката се оказа в краката му, а той стреля със завъртане към вратата от воле, топката се извя красиво през Стиър и попадна в ъгъла на вратата.

В 71-ата минута Ди Мария спаси вратата на Юнайтед от гол-линията при един удар на капитана Едуардс с глава. Самият Ди Мария оформи и крайното 2:0, когато при една контра Рууни подаде дълъг извеждащ пас за аржентинеца, който остана сам в полето на домакините срещу вратаря и копна топката над него.

  Сподели
234