Ман Сити съкруши Шефилд в края


И. Ангелов

Ман Сити съкруши Шефилд в края

Манчестър Сити успя да отстрани Шефилд Уенсди от третия кръг на ФА Къп днес, след като гостите на "Етихад Стейдиъм" успяха да поведат в резултата, преди във второто полувреме след героична отбрана да допуснат обрат до 2:1. Джеймс Милнър на два пъти успя да лиши голът на Ате Нихиу от значение в този двубой.

Гостите от Шефилд изиграха страхотно първо полувреме в Манчестър. След няколко атаки те поведоха в 14-ата минута, когато Стиви Мей напредна от дясно и намери Нихиу за удар през Кабалеро без подготовка - 1:0.

Сити започна да владее инициативата след средата на полувремето, а гостите се подредиха добре в отбрана, като в моментите на пропукване Крис Къркланд спаси своите. "Гражданите" владееха играта и във второто полувреме, но всички се промени чак след влизането на Силва и Насри за Йоветич и Лампард в 61-ата минута.

В 66-ата минута двете резерви разиграха топката в една добра атака и Силва изпрати кълбото на пътя на Милнър, който изравни. Крилото на още няколко пъти бе лишен от гола с прекрасни действия в отбрана от гостите. В 91-ата минута обаче той обърна мача, когато от близо завърши нова ниска топка от Силва за 2:1.

  Сподели
103