Венгер се надява, че Арсенал ще се изкачи в таблицата


Н. Гавазов

Венгер се надява, че Арсенал ще се изкачи в таблицата

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер изрази мнение, че за неговия отбор е дошло време да подобри положението си в таблицата за класиране. В петък, на Boхing Day, "артилеристите" играят с борещия се за своето оцеляване КПР. След това възпитаниците на французина са изправени пред пътуване до Уест Хем и Саутхемптън, които се намират по-високо от Арсенал в класирането на Висшата лига.

Добрите резултати в следващите мачове могат да помогнат на Арсенал да се изкачи нагоре и Венгер не иска да изпуска тази възможност.

"Ние трябва да се убедим, че в периода около Коледа може да извлечем полза от графика и да демонстрираме добра игра. Периодът около Коледа ни дава отлична възможност да покажем, че значително сме по-добри, отколкото си мислят хората. Всеки отбор е изправен пред трудни двубои, поради това е важно в този период да си стабилен", заяви Венгер.

"Очакваме, че КПР ще се хвърли в битка, тъй като няма какво да губи. Те идват и ще се постараят да ни дадат отпор. Трябва да мислим за собствената си игра и да не очакваме каквито и да е слабости от съперника. Във Висшата лига всеки един мач е труден. Играхме срещу КПР преди две години и това бе много труден двубой. В момента Уест Хем се намира в добра форма, а пътуването до Саутхемптън също ще е много тежко. Повтарям, всичко зависи от нашата игра", допълни специалистът.

 

  Сподели
302