Роджърс: Балотели не подхожда на стила на Ливърпул


Н. Гавазов

Роджърс: Балотели не подхожда на стила на Ливърпул

Наставникът на Ливърпул Брендън Роджърс изрази мнение, че промененият стил на игра на неговия отбор не подхожда на нападателя Марио Балотели. Заличавайки травмата и изтърпявайки наказанието си, италианецът е готов да играе за "червените". В последно време обаче Роджърс използва схема 3-4-3 с Рахим Стърлинг на върха на атаката и в тази схема Марио няма място.

"Мисля, че видяхме, че това не е неговата игра. Когато използваме Марио, той е полезен изцяло в наказателното поле. Това ниво на интензивност и преса не съответства на неговата игра, но все пак съм длъжен да извлека максимума от играчите, с които разполагам, отчитайки качествата им. Именно над това ще се съсредоточим, но най-важното нещо е, че той е достъпен след наказанието. Ние получаваме още един играч, а това е важно, отчитайки отсъствието на Фабио Борини", заяви Роджърс.

В последно време се носят слухове, че през януари Ливърпул ще се избави от Балотели и ще привлече на негово място друг нападател. Роджърс наистина е открит към покупки, но отказва да обсъжда конкретни имена.

"Няма да коментирам нито един футболист, който е свързван с нас. Единствено съм съсредоточен върху работата с настоящия колектив и ако имаме възможност да се укрепим през януари, ние ще я разгледаме - ако, разбира се, този футболист е от правилния тип", каза още специалистът.

 

  Сподели
154