Греъм Пол: Разбирам решението на страничния съдия


Н. Гавазов

Греъм Пол: Разбирам решението на страничния съдия

Известният в миналото английски рефер Греъм Пол, който в момента работи като експерт към The Daily Mail, коментира ситуацията с второто попадение на Манчестър Юнайтед във вратата на Ливърпул, когато Хуан мата се намираше в положение на засада.

"Големи спорове предизвика попадението на Мата, който се намираше в положение на засада. Испанецът не бе в такава при центрирането на Йънг, но когато топката тръгна от Ван Перси, той вече бе. При движението нямаше пълна увереност в това, че Робин е докоснал топката. Помощник-арбитърът, който има опит от работа на ниво финал Световно първенство, отказа да вдигне флага и аз много ясно го разбирам, защо той реши да не прави това", написа Пол в своята колонка.

"Може би по-добрата връзка между главния и страничния арбитър би довела до правилно решение, но отчитайки какви груби съдийски грешки бяха допуснати през уикенда, ситуацията с гола на Мата е незначителна и разбираема. Всичко окончателно се изясни едва след като Ван Перси призна след мача, че е докоснал топката", добави бившият съдия.

 

  Сподели
134