Моуриньо: Правилно постъпихме по отношение на Лампард


Н. Гавазов

Моуриньо: Правилно постъпихме по отношение на Лампард

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо подчерта, че решението да не бъде удължен договора на полузащитника Франк Лампард не е грешка. Както е известно, английският футболист премина в американския Ню Йорк Сити през лятото, но от началото на сезона се състезава под наем за Манчестър Сити, където се представя отлично и вече успя да вкара няколко важни гола. Въпреки това, Жозе не смята за грешка раздялата с Лампард.

"Дали съжалявам за загубата на Лампард? Това си е негов живот, сега той няма никакво отношение към Челси. Той напусна клуба като свободен агент и сам избра с какво да се занимава. Тук няма от какво да се оплакваме. Ако искаме да гледаме с прицел в бъдещето, то трябва да гледаме в бъдещето. Имаме Фабрегас, Матич и Жереми Бога - те ще определят лицето на отбора през следващите десет години. Ето защо мисля, че взехме вярното решение по отношения на Франк", заяви Моуриньо.

"Може да поспорите, давайте ми за пример Дрогба и Тери. Но това е друга история. Дрогба е нападател и той се върна, за да подкрепя отбора. А Тери е най-добрият централен защитник в английския футбол. Възрастта му няма никакво значение. Ядрото на отбора трябва да бъде развивано, а имайки толкова известен играч като Лампард, ние щяхме да сложим спирачка пред развитието на младите хора", каза още португалецът.

 

  Сподели
126