Стърлинг засега отказва да подпише нов договор с Ливърпул


Н. Гавазов

Стърлинг засега отказва да подпише нов договор с Ливърпул

Крилото на Ливърпул Рахим Стърлинг никак не е близо до подписването на нов договор с мърсисайдския клуб, твърди днешната британска преса. Англичанинът, който в понеделник ще навърши 20 години, в момента се смята за една от главните звезди на отбора на Брендън Роджърс. Кариерата на Стивън Дежрард е близо до своя край, Даниел Стъридж все още не може да реши здравословните си проблеми и поради тази причина единствено Рахим показва проблясъци в някои мачове.

Решението на въпроса с бъдещето на Стърлинг е една от главните задачи пред "червените". До края на действащия договор на английския национал остават две години, като в момента той получава само 30 000 паунда на седмица.

Според информация на пресата и по-специално на The Telegraph, който се позовава на собствен източник, Ливърпул вече е предложил на Стърлинг нов договор със заплата от 70 000 паунда на седмица плюс редица съществени бонуси. Представителите на футболиста обаче са определили това предложение като "далече от приемливото".

Сега, когато Ливърпул отпадна от Шампионска лига, Рахим не разчита, че ще получава някакви допълнителни бонуси. На "Анфийлд" обаче продължават да таят надежда, че все пак ще се договорят със Стърлинг и той няма да последва съдбата на Луис Суарес.

Интерес към английския национал проявяват клубове като Реал Мадрид и ПСЖ, а Ливърпул не може да си позволи да загуби подобен играч. Това означава, че най-вероятно на Рахим ще бъде предложен нов договор, с по-голямо възнаграждение от 70 000 паунда на седмица.

 

  Сподели
121