Стоук шокира Арсенал (видео)


FUTBOL-TV

Стоук шокира Арсенал (видео)

Арсенал претърпя поражение с 2:3 като гост на Стоук Сити в среща от 15-ия кръг на английската Висша лига. Феновете на "артилеристите" отпразнуваха сериозно поражението на отбора на Жозе Моуриньо, защото така рекордът на знаменития състав на Арсен Венгер "Непобедимите“ през сезон 2003/04 със сигурност ще остане непокътнат.

Въпреки това играчите на Арсенал записаха трето поражение в последните си пет мача от Премиършип и остават на шестото място в класирането с актив от 23 точки.

Още в 19-ата секунда на двубоя на "Британия Стейдиъм“ Питър Крауч откри резултата в полза на Стоук, като по този начин реализира най-бързото попадение в Премиършип за този сезон.

В 35-ата минута Джонатан Уолтърс бе оставен непокрит на дясното крило и центрира отлично към връхлитащия Боян Къркич, който с едно докосване прати кълбото покрай плонжа на вратаря за 2:0. В 45-ата минута падна и третото попадение в мрежата на лондончани, отново след центриране от фланга, но този път от корнер на лявото крило. Крауч с глава успя да насочи топката към втора греда, където Джонатан Уолтърс изпревари вратаря Мартинес и с мощен изстрел направи резултата класически.

През второто полувреме домакините вкараха дори четвърти гол, но той бе отменен спорно заради засада. Арсенал обаче успя да върне два гола. Първо Санти Касорла вкара от дузпа, а след това Аарън Рамзи се разписа с хубав удар от воле. Арсенал обаче остана с човек по-малко заради втори жълт картон на Калъм Чембърс и това попречи на отбора да стигне до точката.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
178