Туре: Брендън Роджърс ми прилича на Арсен Венгер


Н. Гавазов

Туре: Брендън Роджърс ми прилича на Арсен Венгер

Защитникът на Ливърпул Коло Туре подкрепи своя мениджър Брендън Роджърс и сравни треньорския стил на северноирландеца със стила на Арсена Венгер от Арсенал. Вицешампионите са без победа в петте си ноемврийски мача, като последният провал бе тази седмица срещу аутсайдера в Шампионска лига Лудогорец. Съвсем закономерно се появиха и слухове за уволнението на Роджърс.

Бившият защитник на Арсенал и Манчестър Сити обаче призовава за търпение към Брендън.

"Сега на всеки от нас е много трудно, но ние трябва да се сплотим и да се сражаваме за този мениджър, защото той е един от най-добрите във Висшата лига. Това е млад специалист и с първи опит в Шампионска лига. Той се учи", заяви Туре.

"В него виждам Венгер, защото е умен като него. Той знае как да разговаря с нас и как да постигне от играчите най-добрата игра. Само погледнете какво постигна тук за толкова кратко време. Когато дойде, Ливърпул се представяше по най-ужасния начин. Той пристигна и с него отборът измина голям път нагоре. Трудно е постоянно да се поддържа това високо ниво. По-трудно, отколкото да го достигнеш. Мисля, че той точно това учи сега", каза още защитникът.

"Той е човек, който постоянно се учи и се раздава на 100%. Прави го всеки ден! Както и Арсен, той постоянно контролира тренировъчния процес, старае се да извършва подобрения. И в стиловете си приличат. Той винаги иска да си подаваме и да продължаваме да играем, което е много важно", каза още Туре.

 

  Сподели
208