Усманов: Венгер трябва да започне да признава грешките си


Н. Гавазов

Усманов: Венгер трябва да започне да признава грешките си

Вторият най-голям акционер в Арсенал Алишер Усманов изрази подкрепата си към мениджъра Арсенал Венгер, но заяви, че французинът трябва да признае грешките си. Съботното поражение от Манчестър Юнайтед с 2:1 доведе до там "артилеристите" да оформят своя най-лош старт за цялата история на Висшата лига. Сега лондончани са далече от битката за титлата, а мястото им в топ 4 е под въпрос. Олигархът не се съмнява в квалификацията на Венгер, но смята, че дори толкова забележителен специалист може да сгреши.

"Първо, от мен нищо не зависи. Странно е, когато вторият най-голям акционер с дял от повече от 30% нищо не решава, а това предизвиква разочарование. В същото време изпитвам грамадно уважение към президента на клуба", заяви Усманов,

"Що се отнася до Арсен Венгер, това е един от най-великите мениджъри не само в европейския, но и в световния футбол. Имаме обаче поговорка в Русия: "И на попадия се намира кусур". Веки допуска грешки. Той може да греши, а аз знам, че с възрастта трудно започваш да признаваш грешките си. Може би в това се състои сегашния проблем. Той е забележителен човек, забележителен треньор. Постигал е велики победи и трябва да му се даде възможност да завоюва мястото, което съответства на него и на отбора му. Мисля, че хората, които правят победители, трябва самите те да са победители и аз му го желая най-искрено", добави милиардерът.

"Друг е въпросът в това, как ще се осъществи. Според мен, има условия за това. Мисля, че ръководството се осланя на Венгер и поради това отговорността е върху него. Желая му успехи. Според мен, а аз съм откровен, трябва да се укрепи всяка една позиция, за да може да се играе на едно ниво с отборите от Британия Челси и Манчестър Сити или в Европа с Реал, Барселона, ПСЖ, Байерн и други. Арсенал е мечта, която понякога става мираж, а понякога болка. Потенциал има, но липсва анализ на грешките и тяхното признание. Никой от гениите не може да поддържа нивото си, ако не признава собствените си грешки. Само с тяхното признаване може да се избавим от тях. Повтаряме едни и същи резултати всяка година. Достатъчно високо се класираме, за да завоюваме място в Шампионска лига, а след това, в плейофите се проваляме", завършва Усманов.

 

  Сподели
111