Невил: 12-то място е истинското ниво на Ливърпул


Н. Гавазов

Невил: 12-то място е истинското ниво на Ливърпул

Експертът към ВВС Фил Невил е на мнение, че 12-то място на Ливърпул напълно отразява истинското ниво на отбора на Брендън Роджърс. Според мнението на бившия играч на Манчестър Юнайтед и Евертън, миналогодишното второ място е било само една розова светкавица, а сега Ливърпул просто се е върнал там, където е трябвало да бъде.

"Заради това, как Ливърпул се представи през миналия сезон, аз мисля, че пред сегашната кампания някои хора имаха нереалистични очаквания, че могат отново да постигнат същото. Миналата година те бяха близо до титлата единствено благодарение на вдъхновението на дуета нападатели от световна класа Луис Суарес и Даниел Стъридж . Те при никакви обстоятелства нямаше как да повторят това след заминаването на Суарес в Барселона", заяви Невил.

"Не трябва да се говори, че те се представят под нивото си. По-скоро сегашната им позиция в една или друга степен отразява нивото на отбора на дадения момент, особено при отсъствието на Стъридж. Поражението с 3:1 от Палас в неделя означава, че те са на 18 точки зад лидера Челси, претърпявайки шест поражения в първите си 12 мача във Висшата лига. Наистина, това е лошо, ако се сравни с миналогодишната им кампания, когато за целия сезон претърпяха толкова загуби и когато титлата им бе в ръцете три кръга преди края. Но това бе единична светкавица. Ако погледнете по-надалече, Ливърпул е отбор за първата осмица, играещ в Лига Европа, а не претендент за титлата. Тяхното 12-то място може ни е под очакванията, но не бих казал, че съм изненадан от това, как вървят нещата при тях след продажба на Суарес. Ливърпул е добър отбор, но от самото начало на сезона аз не виждах в тях състава и групата играчи, които могат отново да се борят за титлата", добави експертът.

 

  Сподели
83