Ван Гаал: Всичко щеше да е различно, ако Арсенал бе вкарал първи


Н. Гавазов

Ван Гаал: Всичко щеше да е различно, ако Арсенал бе вкарал първи

Наставникът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал заяви след победата като гост на Арсенал с 2:1, че късметът е бил на страната на неговия отбор. Независимо от зашеметяващото игрово преимущество на "артилеристите", Юнайтед вкара два гола, "улавяйки" съперника си на контраатаки. Домакините от "Емирейтс" отговориха само с едно попадение в изпълнение на Оливие Жиру.

Според Ван Гаал, мачът е можел да се развие по друг начин, ако Арсенал първи е успял да вкара гол.

„Постигнахме фантастична победа в много подходящ момент. Имаме много контузени, много загуби но независимо от това, ние си тръгваме от такова тежко гостуване с три точки. През първото полувреме лошо владеехме топката, липсваше ни увереност. Те създадоха пет великолепни положения до почивката и ако бяха реализирали поне едно от тях, всичко щеше да се развие по друг начин", заяви Ван Гаал.

„На почивката аз помолих играчите повече да задържат топката и за мен не стана сюрприз, че вкарахме. Това е първата наша победа като гост през този сезон, футболистите са много щастливи, но това е само една победа. Ние трябва да продължим в този дух и едва тогава ще започнем да мислим за нещо по-голяма", добави мениджърът.

 

  Сподели
107