Олдриж е озадачен от упоритостта на Роджърс по отношение на Балотели


Н. Гавазов

Олдриж е озадачен от упоритостта на Роджърс по отношение на Балотели

Легендата на Ливърпул Джон Олдридж е озадачен от упоритостта на Брендън Роджърс да се доверява на нападателя Марио Балотели. Губейки за няколко месеца Даниел Стъридж, Роджърс се принуди да заложи на закупения за 16 милиона паунда Балотели. Марио вече изигра девет мача във Висшата лига, но до този момент не успя да отбележи нито един гол. Олдридж, който има 64 попадения в 104 срещи за мърсисайдци, не разбира, защо Роджурс толкова сляпо вярва на Марио.

"Според мен - а голяма част от своята кариера аз проведох като единствен нападател - създава се впечатлението, че Балотели не се намира на мястото си, че не се чувства комфортно. Изпълнявайки своята роля, той не знае къде да бяга и как да бяга. Много време прекарва в зоната зад нападателя, където трябва да се намира "десятката" или на фланга. Още не сме видели как той оглавява атаката, а разочарованието от него е голямо, защото попада в засада, движи се по края и резултатът е, че от нас няма никой в наказателното поле", заяви Олдридж.

"Като нападател, ти трябва да подлагаш на натиск намиращите се пред теб централни защитници, трябва да им висиш на раменете, да ги караш да се трудят и да допускат грешки. Трябва да проникващ зад четворката защитници. Със съответните движения да създаваш пространство за своите партньори в тима, но Марио не знае какво да прави. Поради това продължавам да не разбирам упоритостта на Брендън по отношение на него", добави бившият нападател.

 

  Сподели
123