Венгер: Трудно ми е да обясня защо загубихме


Н. Гавазов

Венгер: Трудно ми е да обясня защо загубихме

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че не може да открие причините за поражението на своя отбор от Суонзи с 2:1. Откривайки резултата в доволно скучен мач на "Либърти", след това "артилеристите" с лекота позволиха на съперника да вкара два гола. Според Венгер, неговите играчи са отстъпили в редица индивидуални единоборства, което е решило изхода на сблъсъка.

"Трудно е да си обясня, как така загубихме предимството си. Контролирахме мача, но те не се предаваха. Загубихме решаващи единоборства в средата на терена, за което си платихме. Ето къде загубихме тази битка. Съперникът не ни доставяше особени проблеми, нашите положения бяха по-добри. Тук винаги е трудно да играеш, а това бе тактически мач", заяви Венгер.

"Наистина, аз съм обезпокоен от допуснатите голове. В дадения момент нас ни безпокои друго, а не толкова изоставането от първото място. Ние току що загубихме мач, който чувстваме, че не бива да губим. Трябва да се печелят срещи, в които можеш да го направиш и сега тази бе такава. Ако искаш да претендираш за титла във Висшата лига, трябва да бъдеш по-близо до реалността", добави французинът.

 

  Сподели
162