Озмън: Мойс не очакваше покана от Манчестър Юнайтед


Н. Гавазов

Озмън: Мойс не очакваше покана от Манчестър Юнайтед

Полузащитникът на Евертън Леон Озмън призна, че бившият мениджър Дейвид Мойс изобщо не е очаквал да получи покана от Манчестър Юнайтед през миналата година. Както е известно, на изхода на сезон 2012/13 Мойс бе обявен за наследник на Сър Алекс Фъргюсън. В своята автобиография Озмън разказва, как "карамелите" са изпратили Дейвид в Манчестър.

"През сезона изтичаше и контракта на Дейвид Мойс. Носеха се слухове, че след неговия край той може да си отиде. Някои хора говореха, че така той се опитва да си осигури пари за трансфери. В края на краищата оставаха да се изиграят два мача, бе обявено, че му е предложена работа в Манчестър Юнайтед, където трябваше да замени Сър Алекс", спомня си Озмън.

"След официалното потвърждение Мойс извика при себе си шестима от лидерите в хотел Тисл в Хайдок - мен, Нева (Фил Невил), Ягс (Фил Ягиелка), Хибо (Тони Хибърт), Бейнси (Лейтън Бейнс) и Тим Хауърд. Всички ние го поздравихме и му казахме, че той заслужава подобна работа заради своя труд и това, което е направил за нашия отбор. Той седна и каза, че не е планирал това, но лично му се е обадил Сър Алекс, който е поискал среща и след това му е казал, че иска да го види като следващ мениджър на Манчестър Юнайтед", продължава полузащитникът.

"Мойзи ни гледаше право в очите и каза, че не е очаквал такова предложение. Напълно му вярвам в това, което каза. Според мен, той чакаше да изтече контракта му , за да претендира по-лесно на такива предложения, но аз искрено смятам, че той не очакваше покана от Юнайтед. Заедно изпихме по чаша чай и колективно разговаряхме за различни неща. Пожелахме му късмет, той ни пожела късмет, а на следващия ден разговаря с останалите играчи и каза: "Хайде да завършим сезона по позитивен начин", допълва Озмън.

 

  Сподели
33