Пелегрини се усмихнал на гола на Ван Перси


Н. Гавазов

Пелегрини се усмихнал на гола на Ван Перси

Наставникът на Манчестър Сити Мануел Плегрини призна, че се е зарадвал когато нападателят Робин ван Перси лиши Челси от победа в неделния мач от Висшата лига на "Олд Трафорд". Както е известно, през уикенда "гражданите" бяха бити от Уест Хем, но изоставането от Челси се увеличи с една точка, а не с три - благодарение на гола на Ван Перси в допълнителноо време.

"Дали се зарадвах на гола на Ван Перси? Не помня. В този момент мислех, че срещата приключи и отидох да пия вода. Когато ми казаха как е завършил мача, аз се усмихнах", заяви Пелегрини.

В края на тази седмица Сити ще приеме своя именит градски съперник и Мануел разчита на по-добра игра от страна на своите играчи.

"През тази година все още не играем толкова стабилно. Може би някои елементи в играта ни са наред, а други не съвсем. Ние винаги се стремим към прогрес и мислим за това, как по-добре да го постигнем. Трудно е да се анализира целия сезон и да го сравняваш само с няколко мача през сегашния. На дадения стадии през миналата година имахме само точка по-малко. Тогава също стартирахме колебливо. Мисля, че сега имаме нужда от няколко "сухи" мача. По-лесно се играе и с по-голяма увереност, когато не пропускаш лесни голове. Но като цяло трябва да се подобрим във всичко, а не само в отбрана. Трябва да създаваме повече положения за гол, да вкарваме повече. Работим над това и аз съм убеден, че отборът ще се върне на нивото, което демонстрирахме през най-важната част на миналия сезон", каза още чилиецът.

 

  Сподели
95