Уест Хем победи Манчестър Сити (видео)


И. Ангелов

Уест Хем победи Манчестър Сити (видео)

Манчестър Сити не успя да се възползва от факта, че лидерът в класирането на Висшата лига - Челси, ще играе на "Олд Трафорд" този кръг и може да загуби точки, след като днес на гости в Уест Хем, "гражданите" загубиха с 2:1. Сити изглеждаше уморен след мачът в Шампионска лига през седмицата, а Пелегрини заложи на цели 9 от играчите, които бяха титуляри в Русия срещу ЦСКА.

Така в първото полувреме на този мач Уест Хем владееше инициативата и стигна до гол в 21-ата минута, когато Сонг изведе прекрасно Валенсия зад Клиши, той пусна топка успоредно на гол-линията и Морган Амалфитано добави от непосредствена близост за 1:0. До края на полувремето Сако и Валенсия тероризираха отбраната непрестанно, но Харт държеше своите в мача.

В началото на втората част Сити показа агресия и няколко опасни положения. В игра се появи и Йоветич за Джеко. След моментния превес обаче домакините пак стигнаха до гол при една контра, когато Диафра Сако вкара с глава за 2:0. Това е гол в шести пореден кръг за него в личен план, и е рекорд за историята на Уест Хем. 

В 77-ата минута Давид Силва вкара изключителен индивидуален гол, преминавайки през няколко бранителя преди да завърти топката далеч от Адриан за 2:1. След гола Коларов и Милнър се появиха за Фернандо и Клиши, но резултатът не се промени повече.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
121