Агуеро: Не мога да симулирам


Н. Гавазов

Агуеро: Не мога да симулирам

Нападателят на Манчестър Сити Серхио Агуеро обясни защо никога не симулира. Известно е, че аржентинският национал е един от най-коректно играещите футболисти във Висшата лига. В своята нова книга Born to Rise, my story, Агуеро обяснява какви са причините за това.

"Не се опирам на падания и симулации. Не искам да играя по този начин. Разбира се, знам, че много футболисти постъпват по този начин и им моменти, когато при пробив ми се иска да прескоча 2-3 опонента и в този случай е неизбежно влизането в контакт, заради който може да паднеш. Но това не е за мен. Въпрос на гордост е за мен, ако защитник ме удари аз да не падна на земята. Старая се да запазя равновесие и да продължа да се движа към своята цел", признава Агуеро.

"Приятели и роднини винаги ме питат след мачовете защо не съм паднал, спечелвайки дузпа. На практика, аз не знам как да го направя. По-добре е да се възползвам от положенията , да продължавам да се движа и да е постарая да вкарам или да създам положение за гол. Споменете си гола срещу КПР, който ни донесе титлата. Там имаше нарушение, когато преодолявах последния съперник. Можех да падна и може би щеше да се получи друга история. Съдията можеше да не назначи дузпа или тя да не бъде карана. Винаги се стремя да се възползвам от положенията и да се задържа на краката си", каза още аржентинецът.

 

  Сподели
109