Роджърс вижда в Ориги наследник на Суарес


Н. Гавазов

Роджърс вижда в Ориги наследник на Суарес

Наставникът на Ливърпул Брендън Роджърс е на мнение, че нападателят Дивок Ориги, който трябва да се присъедини към мърсисайдци през следващото лято, е в състояние да замени Луис Суарес. През лятото "червените" вложиха 9 милиона паунда за белгийския талант и бяха принудени за още един сезон да го оставят в Лил - именно това бяха условията на френския клуб за осъществяване на сделката. Роджърс смята, че Ливърпул не е похарчил напразно парите си.

"Много малко играчи могат да заменят Суарес. На практика, никой не може да го направи. Гледайки достъпността на играчите по време на летния трансферен прозорец, трудно бе да решим тази задача", заяви Роджърс.

"Знам, че сега имаме проблем, но в лицето на Ориги придобихме футболист, който, ние сме убедени в това, ще достигне световна класа. Той сега е футболист от топ ниво. Притежава всичко: скорост и подходящ профил. Той още сега може да започне да играе за нас. Сделката с Лил предполагаше, че не може веднага да го получим. Жалко, защото той е способен да проникне във всяка отбрана, способен е да задържа топката, да пресира и да бяга, но наемът му от Лил бе част от сделката", добави мениджърът.

 

  Сподели
169