Реднап: Съжалявам, че не купих Суарес


Н. Гавазов

Реднап: Съжалявам, че не купих Суарес

Хари Реднап призна, че през 2011 година когато е бил начело на Тотнъм, той се е опитал да привлече нападателя Луис Суарес. Спред думите на Реднап, сега оглавяващ КПР, тогава "шпорите" се принудили да се откажат от сделката, тъй като Аякс веднага завишил цената на играча, разбирайки за интереса на клуба от Висшата лига.

"Независимо от всички събития, които се случиха в кариерата му до момента, едно от нещата, за които съжалявам през кариерата си на мениджър е, че не подписах с Луис Суарес когато имах шанс да направя това. "Трябва да го вземеш Хари, той е великолепен", каза ми тогава Рууд Гулит. Бях на крачка да сключа сделка, когато изведнъж цената му скочи нагоре. В края на краищата бе продаден на Ливърпул за 22.8 милиона паунда. Ние не можехме да заплатим такива пари", заяви Реднап.

Специалистът разказа също така и за това, как през 2009 година бившият капитан на Арсенал за малко не е пристигнал в Тотнъм, решавайки да остане в Интер.

"Срещнах се с него в дома му и той не се страхуваше какво ще кажат хората. Беще достатъчно уверен в себе си, за да отхвърли подобно нещо. Помня, че аз разговарях с Даниел Леви за него. Той ми каза, че публиката ще е вражески настроена към него. Знаех това, но в края на краищата, ако духът му бе достатъчен да облече нашата бяла фланелка, какво значение щеше да има враждебността на хората?", добави специалистът.

 

  Сподели
85