Лалана: Щом чух за Пуул, веднага поисках трансфер


Н. Гавазов

Лалана: Щом чух за Пуул, веднага поисках трансфер

Полузащитникът на Ливърпул Адам Лалана разказа за своето решение да напусне Саутхемптън през летния трансферен прозорец. Футболистът призна, че решаваща роля в преминаването му в мърсисайдския отбор е изиграло участието на "червените" в Шампионска лига и стила на работа Брендън Роджърс.

"Интересът на Ливърпул ме привлече, тъй като това е клуб с голяма история. Огромна роля в прехода изигра Брендън Роджърс и неговия игрови стил. Също така бе важно, че отборът щеше да играе в Шампионска лига - това е съвсем друго ниво. Искам да се проверя в този турнир", заяви Лалана.

"Раздялата ми със Саутхемптън не бе лесно решение, но аз трябва да го приема. Именно аз дадох да се разбере на Роналд Куман и клубните ръководители, че ако се появи вариант с трансфер и страните съгласуват сделката, аз съм готов да си тръгна. Не съм говорил, че повече няма да играя за Саутхемптън. Не скривам, че когато разбрах за интереса на Ливърпул, аз поисках от ръководството да съгласува трансфера. Казах им, че искам да премина в този отбор. Аз съм човек с амбиции", каза още играчът.

 

  Сподели
92