Кийн: От Реал ми се обадиха когато седях на тоалетната чиния


Н. Гавазов

Кийн: От Реал ми се обадиха когато седях на тоалетната чиния

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн продължи серията от своите откровения в автобиографичната си книга, разказвайки, как е получил предложение от Реал Мадрид в неочаквано място и как се е отказал от легендарния "7"-ми номер.

В средата на миналото десетилетие игровата кариера на ирландския полузащитник бе близо към своя край. След 12 проведени години на "Олд Трафорд", Рой се отправи към Селтик, но е можел да приеме предложението на Реал Мадрид.

"майкъл (Кенеди, агентът на Кийн) ми каза да бъда нащрек, защото щял да ми позвъни Емилио Бутрагеньо (бившият спортен директор на Реал Мадрид), поради това аз постоянно се движех с мобилния си телефон. О какъв късмет - той ми се обади когато седях на тоалетната чиния. Каза ми: "Слушай, Рой, ние ще се радваме на твоя преход. Ръководството на клуба одобри сделката", пише Кийн в своята автобиография.

Също така Рой признава, че през 1997 година Сър Алекс Фъргюсън му е предлагал да вземе "7"-ми номер, не желаейки да дава фланелката на Дейвид Бекъм.

"Капитанската лента е важна, но също така и номерата имат значение. В Юнайтед "7"-ми номер бе легендарен. Когато Кантона си отиде, възникна въпрос, кой ще е капитан. Аз спокойно приех назначението. Но оставаше и неговия номер - "т"-ми. Преди Кантона той се носеше от Брайън Робсън, а по-рано от Джорджи Бест. Мениджърът ме извика в офиса си и каза, че иска да взема "7"-ми номер. Отговорих: "Не, това ми е безразлично". И тогава той отвърна: "Знам, че Бекс дяволски много го иска, но не искам да му го давам", продължава своите спомени ирландецът.

 

  Сподели
89