Кийн: Съгласих се със Сър Алекс, че това е краят


Н. Гавазов

Кийн: Съгласих се със Сър Алекс, че това е краят

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Рой Кийн пусна в продажба своята автобиография под името "Второто полувреме". Ирландецът, който в момента работи като асистент на Пол Ламбърт, разказа за спречкването си с тогавашния мениджър на "червените дяволи" Сър Алекс Фъргюсън и помощника на шотландския специалист Карлуш Кейруш.

След като Сър Фъргюсън се застъпва за португалския си колега след обвиненията на Кийн в едно интервю, футболистът казва: "Това и за теб се отнася, старче. Мамка му, имаме нужда от нещо повече, другите отбори се изплъзват от нас".

В разговора се намесва вратаря Едвин ван дер Саар, призовавайки Кийн да разговаря с друг тон.

"Едвин, защо не млъкнеш? Ти си от две минути в клуба, а раздаде повече интервюта, отколкото аз за 12 години. Аз трябва всичко да кажа пред клубната телевизия", реагирал Кийн.

Малко по-късно Сър Алекс казал на Кийн: "Рой, мисля, че това е краят".

След това изпълнителният директор Дейвид Гил пуснал изявление за напускането на Кийн.

"Помолих Сър Фъргюсън, може ли да играя за друг клуб. А той ми каза: "Да, ние разтрогваме договора". Помислих си: "Отлично, ще се преустроя другаде". Знаех, че съм интересен за няколко клуба. Поради това му казах: "Да, мисля, че нашите отношения отидоха към своя край". А сам си мислех: "Проклет глупак!", пише Кийн.

"Заминаването ми струваше по-малко от милион паунда - бонус за 50% проведените през този сезон мачове. Единственото, за което съжалявах бяха извиненията. По-късно си мислех: "Защо, дявол да го вземе, се извиних?". Аз просто исках да постъпя правилно. Извиних се за това, което се случи, но не и за своето поведение или позиция. Имаше разлика, защото нямаше за какво да се извинявам", признава бившият футболист.

 

  Сподели
25