Рой Кийн разказа за своя бой с Шмайхел


Н. Гавазов

Рой Кийн разказа за своя бой с Шмайхел

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн разказа, как по време на предсезонно турне през лятото на 1998 година той се е сбил с вратаря Петер Шмайхел. Днес на бял свят се появи автобиографичната книга на Кийн под името "Вротото полувреме". Ирландецът, сега помагащ на Пол Ламбърт в Астън Вила, сподели за публиката своите откровения относно своята игрова кариера. Сред тях място намери и един конфликт с Шмайхел.

"Имах спречкване с Петер когато бяхме на предсезонно турне в Азия, през 1998 година, точно след като се завърнах след травма на връзките. Мисля, че беше в Хонг Конг. Беше намесен и алкохол. През годините имаше напрежение между нас, заради футболни причини. Петер крещеше на играчите и аз смятах, че понякога го правеше за пред феновете "вижте ме". Може би го правеше и за повишаване нивата на концентрацията, но според мен беше прекалено често, сякаш искаше да каже на хората "вижте с какво трябва да се справям. Той каза: "Писна ми от теб, време е да разрешим проблема". Така че аз казах "добре" и започна битка. Струва ми се, че това продължи 10 минути. Имаше много шум, Петер беше едро момче", спомня си Кийн.

"Събудих се на другата сутрин. Смътно си спомнях битката. Ръката много ме болеше, а един от палците ми бе обърнат настрана. Мениджърът ни настигна в автобуса, а хората започнаха да обсъждат нашия бой в хотела предишната вечер. Аз започнах да си спомням как се скарах с Петер. В това време Ники Бът ми напомни с подробности какво се е случило. Бъти е бил рефер на нашия бой. Оказа се, че Петер ме е хванал, а аз съм го ударил с глава в лицето - битката помежду ни е можела да продължи цял век", продължава бившият футболист.

"На пресконференцията Петер свали своите слънчеви очила. Имаше синина под окото. Веднага го попитаха: "Петер, какво се е случило с очите ти?". Той отвърна: "Някой ме удари с лакът на тренировката". С това историята приключи", завършва Кийн.

 

  Сподели
73