Фалкао ще получава в Юнайтед по 250 000 на седмица


Н. Гавазов

Фалкао ще получава в Юнайтед по 250 000 на седмица

Манчестър Юнайтед се е договорил с нападателя Радамел Фалкао относно условията на личния контракт на играча. Както е известно, английският клуб взе под наем колумбиеца от Монако за сумата от 6 милиона паунда и може да го закупи за 43.5 милиона през лятото.

При това Юнайтед напълно е успял да договори с Фалкао личните условия на договора, включително и заплатата, която е 250 000 паунда на седмица, а също така и бонуси и правата за имиджа на играча.

Юнайтед се е отказал от идеята за обикновено прехвърляне на финансовите условия от договора на Радамел с Монако, каквато е обикновената практика, а вместо това е сключил нов договор, напълно различен от този между играча и клуба от Лига 1. Това съглашение ще остане в сила и когато Юнайтед заплати на Монако 43.5 милиона паунда за неговия футболист.

"Червените дяволи" са предприели тази стъпка, за да не позволят на агента на Фалкао да търгува и да иска повече пари в хода на сезона. Навремето клубът именно по този начин загуби Карлос Тевес, който след края на наема не успя да се договори за договор на постоянна основа.

 

  Сподели
146